Wednesday, 28 March 2012

●•♥❤•● Berbicara tentang C.I.N.TA [ part 1 ] ♥ ヅ

ASSALAMUALAIKUM !

Okey tengok gambar kat atas tu mesti korunk dah taw ape topik ENTRY aku kali nie kan?

C.I.N.T.A
Topik sal C.I.N.T.A nie memang dari azali lagi dah jadik topik panas kan ? Alangkah bertuahnya jika cinta kita sehebat dan seagung cinta Nabi Adam dan Hawa , cinta Nabi Muhamad dan Siti Khadijah :)

"Rasa cinta wujud dalam jiwa manusia sejak dari manusia itu lahir ke dunia lagi"


Jadi kita memang tak boleh lari dari C.I.N.T.A tapi biarlah hubungan itu menjadi suatu yg HALAL 

12 PERKARA PENTING YG WAJIB KAMU TAHU TENTANG CINTA :

1. Andai kata cinta itu sebuah pengorbanan, mengapa pengorbanan itu bukan nokhtah sebuah cinta? Andai kata derita itu harga sebuah cinta, mengapa cinta itu semakin sukar dimiliki? Cinta seumpama kota kristal indah di penglihatan derita di perasaan.
2. Ada orang pada mulanya malu untuk jatuh cinta tapi bila perasaan menjadi rindu padanya, tiba-tiba perasaan malu itu menjadi hilang dengan sendirinya dan terpaksa menerima kenyataan yang sebenarnya bahawa anda telah jatuh cinta.
3. Gerak geri memberi pengertian kepada perasaan yang tidak terucap oleh kata-kata.
4. Cinta yang di semadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan di kecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit di dada.
5. Cinta yang datang umpama pelangi ceria dengan 7 warna memukau saat bayu berlagu riang, tika itulah cintanya hadir. Apabila mata terlihat seseorg yang bakal mewarnai hidupnya.
6. Cinta bukan paksaan. Ia lahir dari dua perasaan, kehadirannya tidak diundang, perginya tiada yang merelakan kerana ia terlalu sukar untuk dimengertikan.
7. Persahabatanbiasanya berakhir dengan percintaan tetapi percintaan tidak pernah berakhir dengan persahabatan.
8. Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan. Cintabukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan semangat.
9. Apakah sebenarnya cinta itu? Cuba katakan. Tak lain tak bukan ialah dua jiwa dlm satu fikiran dan dua hati dlm satu debaran.
10. Cetusan cinta pertama merupakan suatu getaran yang sangat menggoncangkan jiwa.
11. Kadangkala kita menyedari betapa dalamnya kita menyintai seseorang, disaat kita sedang kehilangannya. Dan kadangkala kita juga menyedari betapa perlunya cinta seseorg terhadap kita, disaat kita amat memerlukannya.
12. Cinta yang lahir dari pandang pertama adalah cinta suci, manakala perasaan cinta yang lahir dr kemesraan persahabatan adalah cinta sejati. Namun sukar untuk membezakan yang mana lebih abadi, cinta suci atau cinta sejati.
 ♥ ♥ ♥ SEBELUM KITA MENCINTAI SESEORANG  ♥ ♥ ♥
Pesan pada DIRI , jangan tersalah memberi HATI pada insan yg tak SUDI , pada insan yg tak MENGERTI .
Kerna sekali kau MEMBERI , selamanya dia di HATI ! Kerana sekali kau DILUKAI ,sampai bila-bila tetap kau ingati !
Pesan lagi pada diri , hati-hatilah dalam memberi HATI kerna ia hanyalah untuk insan yg tahu menghargai betapa tingginya nilai sekeping HATI  (◕‿◕)

Friday, 23 March 2012

It was a bad day ! Huuuhhhh :(

Seduy nyer ari nie..sediy sesangat :( *malang tak berbau

Camnie la muka kalau tengah serabut.da tak terurus sangat
Hari tak selalu nye INDAH ! kekadang ada jugak malang yg menimpa kan :(
Tapi ari nie memang teruk sangat,ase macam nak nanges jer , tapi sebenarnye memang patut nanges pun,banyak hal menimpa diri aku. sobsob Rase serabut sangat kepala otak aku ari nie taw !

First things is dear tepom sony ericson Yari aku wat hal,tak boley nak ON . Memang sumpah aku bengang. Padahal baru jer repair,banyak lak tu habis. Osak agi. Aku sayang kot tepom tu ,ianya sangat SPECIAL bagi aku :(
Tolong la kalau boleh ON kejap pun takpe . Banyak sangat benda aku lam tepom tu. Especially nombor tepom member-member aku. Nak copy nombor tu jerrrr . Plissssss :((

The second things is kad ATM Bank Rakyat aku pulak buat hal yang tetiba kena TENDANG kat mesin ATM BSN! Memang malang sangat.Nak cakap takde duit,abah aku baru jer bank in + my elaun pun dah masuk. Leceh betul. Aku pun tak tahu kenapa jadik gitu , padahal sebelum nie ok jer !

" Ya Allah,aku terima apa sahaja ujian yg telah engkau berikan dengan redha,jika itu yg telah ditetapkan untuk aku"
Setiap yg berlaku mungkin ada hikmah disebaliknya~ i hope 

So aku Redha n pasrah jer.Insyaallah ada jalan tu settle masalah tu kan.Hopefully~ ♥ ヅ

Wif a lot of luf by si gadis merah jambu


Thursday, 22 March 2012

●•♥❤•● si Kurus yg suka makan ! yummy2 ♥ ヅ

Assalamualaikum :) *tak jawab dosa !


Owkey tengok jer pada tajuk ENTRY aku , mesti korunk cakap aku bajet kurus kan ? Padahal tak sedar diri nie da makin chubby.Oooopppsss....hehehe
Imagine dat,yg dulu berat aku 49kg dan sekarang nie da 50++ kg ! HadOoooiii memang terlebiy sudah . First at all, jangan pandang sebelah mata je yer, look to myself , mesti korunk tak sangka aku nie seorang yg sgt la kuat makan.Especially snack food such as KFC,McD,Pizza Hut,Chicken Rice Shop,Big apples and seangkatan dengannya !*haaaa ambik ko,sume yg berpotensi mengemukkan aku. same too bersama sahabat seangkatan aku merangkap my BFF si EQA & AINA ,yg sama kuat makan cam aku.Tapi yg tu jugak la jadik PEBREB aku n them. yummy2 :P

Tengok ! Nak pilih makanan pun bukan maen fokus agi,dah la cerewet. Kalau la aku study sefokus nie,dah lama jadik BEST STUDENT . lalalala~

And bila dah makan pulak memang tak ingat dunia. Lantaklah orang nak pikir ape , yg makannye AKU,yg comotnye AKU,yg bayar pun AKU jugak...:D
So pedulikan ape orang nak cakap,xpayah nak COVER-COVER sangat lah yer ! ahakksss

Tengah hentam pizza !lau kat citu pebreb aku pizza ISLAND SUPREME CHEESY BITES :)

Nie pulak dekat KFC ,bersama my cik sayang aku si AINA NASEHA  :)

Okey , pic nie memang teruk dan aku tahu..:) Besar kot mulut aku nak muat satu Double Cheeseburger  a.k.a pebreb aku tuh..but i'm lovin' it!
Masa makan pulak macam-macam la krenah aku and member-member aku nie buat  
Kreatif right ? hahaha
makan fun fries lak cenggini gayanya. jum gaul2kan ia dengan cheese and black pepper :)
Macam-macam kan?FUN & ENJOY :)) "Setiap yang kita lakukan akan jadi suatu kenangan yg bermakna dalam hidup kita kan ? "so lets build a sweet moment to our life by doing something that we luv :)

Thats all for today :))


Wif a lot of luf by si gadis merah jambu ♥ ヅ

Tuesday, 20 March 2012

●•♥❤•● Ooopppsss mimpi dipatuk ular ! ♥ ヅ

Assalamualaikum :)

Owkey entry nie sal mimpi aku malam semalam taw.. Lepas siapa study malam semalam,mata aku punya larh ngatuk sangat2. Biasa la kalau dah menghadap buku-buku & nota-nota yang banyak , yang boleh dikira amat membosankan , tapi terpaksa jugak bcoz nex week exam :) Akibat tak dapat menahan mata yg dah rase bengkak nie,tepat kul1 malam aku lena atas bantal empuk aku tuh ditemani rumate aku yg dah lame lena tido..
ZzzzZzzzzzz....

Punyalah lena aku tido kan tapi tetiba ada something yg kacau tido aku. Ape lagi kalau bukan EN.MIMPI . HadOoooii mimpi kali nie punyelah scary  & it's my first time owkey aku mimpi sal nie.
Kalau korunk nak taw , aku mimpi kena patuk ular taw. Hmmm kat leher lak tu. Haissh memang terkejot aku taw ! 
Then pagi tu ape lagi , aku pom start la GOGGLE . Punye lah tertanya-tanya apa maksud mimpi aku semalam.So aku bukak la tafsiran mimpi mengikut ISLAM :)
Tut tut . . . .
Makna nya " JODOH SUDAH DEKAT @ MENDAPAT PASANGAN HIDUP" 
terkejut besar jugak aku bila taw makna nye . Tapi betul ke?
But masa tu tetibe hati aku rasa berbunga-bunga jer.. ahakkssss
Tapi aku pom tak taw betol ke tak. Kata orang mimpi tu mainan tu . Allah hu alam 
Tu la nex time before pegi tido cuci kaki & baca doa tido dulu anak dara oOoiii.. Nie maen tido jer.hehe


Ok papai sume . Tengs baca ENTRY aku nie. hikhikhik

Sunday, 18 March 2012

●•♥❤•●i LOVE CADBURY damn much ♥ ヅ

Assalamualaikum..

Untuk pengetahuan korunk semua,satu jer ubat dikala aku sedih n xde mood iaitu COKLAT CADBURY .
 Memang confirm hilang terus sume kesedihan or poblem aku.. tapi bila da makan da macam ketagih lak.. confirm NAK LAGI & NAK LAGI..hahaha
yummy2..dah la skunk nie macam-macam perisa ade..Mostly my pebreb kaw2 yg ada blackforest yg ada jelly tu..
And ada yg terbaru,baru jer aku try,BEST gak

And one more thing yg menarik minat aku ngan coklat cadbury nie bila tgk video iklan nyer yg COMEL sesangat sampai adik aku yg bongsu tu yg nama ADAM terikut-ikut buat kat umah aku. Sampai parent aku siap gelak2 agi tengok telatah ADAM :))
Nie aku bagi korunk tengok gak

video

"GIRLS CAN'T BE SEPARATED WIF CHOCOLATE "♥ ヅ



●•♥❤•● Exams are reminders of our laziness ♥ ヅ

its almost time

for this again .

 Arrrgggghhhhh...it so stressfulness :( nex week will be formative examination . So,dats mean NO HANDPONES,NO FACEBOOK,NO BLOG,NO HANG OUT or NO WINDOW SHOPPING also NO PLAY-PLAY ! Althought to all my fren and my mr.saxobeat , DO NOT DISTURB ME ! okay ? i hav to focus in my study . . ahakkkksss . :P

For your information,my habit is i like to study LAST MINUTE wif my LUBBLY FREN --> EQA & AINA :)) if you don't believe,you can ask them :P we will study until early morning,sleep for one or two hour and wake up then take a bath and prepared to go exam.im pretty sure when I'm studying for my exam I will end up like this and most probably it will only occur
 the day before few days before my exam. 

this. 

and during final exam, i wish i would be like this. 

pouring out everything that I have learnt, read, studied and memorized on to that one whole booklet in every paper that I will be sitting for. 
This year is my second year im as a student nurse and now i was in semester 3. Next year will be in FINAL ! yeaaahhhh :)


Hopefully i will get a GOOD RESULT for this semester and carry for my FINAL EXAM.. insyaallah .. AMIN :D
For my batch a.k.a my classmate also my fren , i pray all of you passed the examination and will get a flying colours TOO . AMIN :D

Monday, 5 March 2012

●•♥❤•● Vanilla Cokelat di HATIKU ♥ ヅ

ASSALAMUALAIKUM ! HAI . . HELLO . . ♥ ヅ


Lam ENTRY aku kali nie , aku nak kongsi nga korunk cite pebreb aku & same gak cam korunk . Aku pom sure sgt2 yg korunk pom minat cite nie kan . Right ?
Pasti korunk tak kan melepaskan peluang nak tgk cite nie ? Terconggak kat depan TV setiap hari SELASA jam 9 malam , yela beria nak tgk cite tu. Same wif me too. Aku rela tunggu lame nak DOWNLOAD cite nie. Sebab nye aku still study agi , stay kat hostel . So,tak boley nak tgk cite nie :( Almaklum lah, kat hostel aku even ade TV pom ROSAK ! so kiteorang nie misscommunication la skit sal berita2 or cite2 nie..hehehe 

Nie SINOPSIS VANILLA COKLAT !

Kisah bermula mengenai seorang pelajar perempuan bernama Zara 19 tahun( lakonan Izara Aishah) dan pelajar lelaki Aamir (lakonan Aiman Mentor) 20 tahun yang belajar di sebuah kolej yang sama, malangnya mereka berdua ni saling benci membenci dan sudah ada kekasih masing -masing.

Aamir selalu mengusik Zara kerana Zara seorang pelajar cemerlang di kolej, Zara membenci Aamir kerana baginya Aamir seorang kaki perempuan.

Liana, rakan sekelas Zara yang gedik dan mengada-ngada menganggap kononnya Aamir adalah hak miliknya. Liana (Nabila Daly) sentiasa berkepit dengan Aamir supaya semua orang melihat mereka benar-benar bercinta. Berbeza dengan Zara, Liana seorang wanita yang lemah lembut namun semua itu dibuat-buat kerana dia sememangnya bercita-cita ingin berkahwin dengan anak orang kaya. Zara mempunyai kekasih hati iaitu Kamal, yang dikenalinya sejak sekolah menengah lagi.


Ibu bapa Zara, Dr. Ungku Musa dan isteri tidak menyukai Kamal, begitu juga ibu bapa Aamir, Datuk Ahmad dan Datin Dalila yang kurang menggemari sikap Liana kerana tidak menghormati orang tua. Suatu hari, Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang untuk menyatukan anak mereka.

Seperti berbezanya Vanila dan Coklat, begitulah sukarnya untuk menyatukan Zara dan Aamir. Pelbagai usaha dilakukan oleh ibu bapa mereka agar mereka bersetuju untuk berkahwin sehingga Datuk Ahmad terpaksa berpura-pura diserang sakit jantung dan permintaan terakhirnya ialah ingin melihat Zara dan Aamir disatukan. Akhirnya, Aamir akur dan bersetuju.

Walaupun telah berkahwin, Zara dan Aamir tetap hidup berasingan. Zara telah memberi syarat yang harus dipatuhi oleh Aamir. Menyedari situasi ini, Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang sebuah percutian bulan madu untuk Zara dan Aamir. Mereka berdua tidak membantah namun pelbagai alasan diberikan untuk tidak berbulan madu di luar negara dan hanya memilih Cameron Highlands sebagai destinasi pertama mereka. Masih tiada kemesraan di antara mereka.

Zara dan Aamir meneruskan pengajian mereka seperti biasa, Kamal (Iqram Dinzly) pula tiap-tiap hari menghasut Zara, jika dia masih bersama Aamir, dia tidak akan bahagia kerana perangai Aamir yang teruk. Suatu hari, satu pergaduhan besar berlaku di antara Zara dengan Aamir sehingga Aamir meninggalkan Zara keseorangan di tepi jalan ketika hujan. Zara menghalau Aamir keluar dari rumah kerana dia terpedaya dengan kata-kata Kamal. Apabila Zara membuka pintu, dia melihat Aamir telahpun pengsan. Sebenarnya Aamir tidak makan satu hari kerana dia berjanji untuk makan bersama Zara.


Dari saat itu, Zara dihantui rasa serba salah dan mula menunjukkan naluri seorang isteri. Dia mula menyedari perkahwinan bukanlah perkara main-main. Tiba cuti semester, Zara dan Aamir pergi ke Genting Highlands untuk meluang masa bersama. Masing-masing malu apabila salah seorang cuba bersikap romantik dan manja. Aamir mengakui dia telah jatuh cinta pada Zara sejak dari hari mereka dinikahkan. Buat pertama kali mereka tidur seperti pasangan suami isteri yang lain.

Zara dan Aamir tidak sabar ingin pulang ke Kuala Lumpur untuk memberitahu keluarga mereka bahawa mereka ingin meneruskan perkahwinan ini. Sebuah majlis diatur oleh ibu bapa Zara dan Aamir untuk meraikan berita gembira ini. Kamal dan Liana turut dijemput untuk hadir ke majlis tersebut. Mereka berdua telah merancang sesuatu untuk memisahkan Zara dan Aamir.

Pada hari majlis tersebut dijadualkan berlangsung, pelan jahat Kamal dan Liana untuk mengenakan Aamir berjaya. Dr. Ungku Musa mengamuk. Dia menyangka Aamir membuat onar dengan Liana dan terus memukul Aamir. Datuk Ahmad cuba menenangkan Dr. Ungku Musa daripada terus membelasah anaknya kerana menurutnya, kita tidak tahu perkara sebenar yang terjadi antara Liana dan Aamir. Dr. Ungku Musa menarik tangan Zara dan memutuskan hubungan antara Aamir dan Zara.



Sejak kejadian tersebut, hubungan Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad renggang. Bagi Zara, dia mempercayai suaminya kerana dia mengenali perangai Liana. Bagaimana Zara dan Aamir ingin memulihkan hubungan keluarga mereka? Apakah rancangan seterusnya Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad selepas masing-masing bermusuh? Apa pula strategi Kamal dan Liana untuk memenangi hati keluarga kekasih mereka?

Hahaha macam2 pertanyaan kan? Tinggal 2 episod lagi cite nie.. Tak sabar nak tahu penamat cite nie kan ?
Pelakon nye  Izara Aishah & Aiman Hakim Ridza (Mentor 5) sweet sgt kan  ♥ Suke tengok dyeorang berlakon together2.. And tak terkecuali lagu nya,sume HOT2 :)



Kalau korunk nak taw,tajuk cite nie larh jugak menjadi inspirasi blog aku.. PEACE ♥ ヅ