Tuesday, 7 February 2012

●•♥❤•● 1.1.2011 Bermulanya Langkah ku di KSKB Sungai Buloh !


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua geng-geng Blogger.. 

Entry kali ini aqu ingin berkongsi dengan korang mengenai tempat
aqu belajar sekarang..:)

KOLEJ SAINS KESIHATAN BERSEKUTU SUNGAI BULOH
Nak cerita mengenai KSKB Sungai Buloh:
Kolej ini milik Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)(MOH)
Di kawal selia dan dipantau oleh Bahagian Pengurusan Latihan
Setiap PELATIH dibayar elaun/biasiswa pada setiap bulan sepanjang tempoh latihan
Terdapat beberapa bidang kesihatan yang dilahirkan oleh kolej ini iaitu :


  • Jururawat ( kos yang aqu belajar )
  • Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran (PPKP)
  • Pembantu Kesihatan Awam
  • Pembantu Farmasi
  • Pemulihan Cara Kerja
  • Fisioterapi
  • Juru X-ray
  • Pos Basik
aqu as Student Nurse :D

Gambar atas ialah STUDENT NURSING BASIC 01/2011

Tarikh 1.1.2011 menjadi permulaan hidup aqu sebagai seorang student NURSE di KSKB.Sungai Buloh.. Langsung tidak terlintas dalam cita-cita aqu sejak dari kecil lagi,yang aqu bakal menjadi seorang JURURAWAT . Tapi kita manusia hanya mampu merancang , Tuhan yang menentukan..:) Aqu REDA jer takdir yang telah ditentukan untuk aqu. Mungkin ada hikmah disebalik nyer..>,<

Nie kawan seangkatan dengan aqu.. Namanya NASHITAH , tapi aqu panggil Kak Na :)


Bergelar seorang student NURSE , aqu belajar banyak perkara yang baru bagi aqu kerana sebelum nie, aqu tak pernah tahu mahupun kenal mengenai PENYAKIT,UBAT-UBATAN serta CARA PERAWATAN yang dijalankan bagi merawat sesuatu penyakit!

Korunk ingat senang ke jadi NURSE nie ??

Ianya tidak semudah yang disangka. Kerjaya sebagai jururawat memerlukan KECEKAPAN dan KESABARAN yang tinggi dalam merawat pesakit dan jika berlaku kecuaian boleh menyebabkan pesakit kematian..

"Not all people want to be a NURSE but Not all people CAN be a NURSE"

| Gambar nie mase aqu menghadiri HEALTH COMFERENCE |
|Ini my GEPREN merangkap RUMATE aqu pelok tiap2 malam- EQA CHUICHUI! kiteowang memang satu kepala..hehe | cayunk ko ketat2..muaahhhh! 


| Ini pulak BESTPREN aqu selamanye merangkap member aqu yang same GILER ngan aqu- AINA NASEHA ! ko kawan suka & duka aqu | muaaahhh!




Tapi aqu HAPPY sesangat dapat bergelar Student NURSE , tak semua orang memiliki kelebihan ini .. hehehe..
I'M PROUD TO BE MYSELF !   Syukram Jazilan..:) Dengan berkat DOA & SOKONGAN ibubapa n adik2 ku yang tersayang serta my sahabat baek aq disini- EQA CHUICHUI & AINA NASEHA n rakan2 yang laen , aqu berasa hidup ini lebih bermakne.. Thanks for everything ! aQU SAYANG KORUNK !
 ♥ (◕‿◕) ✿





SEKIAN ENTRY AQU UNTUK KALI NIE :D Insyaallah ada mase aqu akan buat ENTRY yang lebih menarik lagi !Thanks sudi menerjah ENTRY aqu ini .. 
 ●•♥❤•● 

No comments:

Post a Comment