Wednesday, 28 March 2012

●•♥❤•● Berbicara tentang C.I.N.TA [ part 1 ] ♥ ヅ

ASSALAMUALAIKUM !

Okey tengok gambar kat atas tu mesti korunk dah taw ape topik ENTRY aku kali nie kan?

C.I.N.T.A
Topik sal C.I.N.T.A nie memang dari azali lagi dah jadik topik panas kan ? Alangkah bertuahnya jika cinta kita sehebat dan seagung cinta Nabi Adam dan Hawa , cinta Nabi Muhamad dan Siti Khadijah :)

"Rasa cinta wujud dalam jiwa manusia sejak dari manusia itu lahir ke dunia lagi"


Jadi kita memang tak boleh lari dari C.I.N.T.A tapi biarlah hubungan itu menjadi suatu yg HALAL 

12 PERKARA PENTING YG WAJIB KAMU TAHU TENTANG CINTA :

1. Andai kata cinta itu sebuah pengorbanan, mengapa pengorbanan itu bukan nokhtah sebuah cinta? Andai kata derita itu harga sebuah cinta, mengapa cinta itu semakin sukar dimiliki? Cinta seumpama kota kristal indah di penglihatan derita di perasaan.
2. Ada orang pada mulanya malu untuk jatuh cinta tapi bila perasaan menjadi rindu padanya, tiba-tiba perasaan malu itu menjadi hilang dengan sendirinya dan terpaksa menerima kenyataan yang sebenarnya bahawa anda telah jatuh cinta.
3. Gerak geri memberi pengertian kepada perasaan yang tidak terucap oleh kata-kata.
4. Cinta yang di semadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan di kecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit di dada.
5. Cinta yang datang umpama pelangi ceria dengan 7 warna memukau saat bayu berlagu riang, tika itulah cintanya hadir. Apabila mata terlihat seseorg yang bakal mewarnai hidupnya.
6. Cinta bukan paksaan. Ia lahir dari dua perasaan, kehadirannya tidak diundang, perginya tiada yang merelakan kerana ia terlalu sukar untuk dimengertikan.
7. Persahabatanbiasanya berakhir dengan percintaan tetapi percintaan tidak pernah berakhir dengan persahabatan.
8. Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan. Cintabukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan semangat.
9. Apakah sebenarnya cinta itu? Cuba katakan. Tak lain tak bukan ialah dua jiwa dlm satu fikiran dan dua hati dlm satu debaran.
10. Cetusan cinta pertama merupakan suatu getaran yang sangat menggoncangkan jiwa.
11. Kadangkala kita menyedari betapa dalamnya kita menyintai seseorang, disaat kita sedang kehilangannya. Dan kadangkala kita juga menyedari betapa perlunya cinta seseorg terhadap kita, disaat kita amat memerlukannya.
12. Cinta yang lahir dari pandang pertama adalah cinta suci, manakala perasaan cinta yang lahir dr kemesraan persahabatan adalah cinta sejati. Namun sukar untuk membezakan yang mana lebih abadi, cinta suci atau cinta sejati.
 ♥ ♥ ♥ SEBELUM KITA MENCINTAI SESEORANG  ♥ ♥ ♥
Pesan pada DIRI , jangan tersalah memberi HATI pada insan yg tak SUDI , pada insan yg tak MENGERTI .
Kerna sekali kau MEMBERI , selamanya dia di HATI ! Kerana sekali kau DILUKAI ,sampai bila-bila tetap kau ingati !
Pesan lagi pada diri , hati-hatilah dalam memberi HATI kerna ia hanyalah untuk insan yg tahu menghargai betapa tingginya nilai sekeping HATI  (◕‿◕)

1 comment: